Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår
butiksinredning i trä eller metall

Butiksinredning av trä eller av metall

Butiksinredning Då man ska inreda en butik så kanske man kommer att börja om från noll och beställa hela inredningen från ett företag som har lämpliga möbler och viktiga detaljer som lister och krokar. Men ska man välja butiksinredning av trä eller av metall? Oavsett om man vill inreda med ett unikt tema som till exempel Feng Shui eller om man mest vill skapa en ren och snygg yta så bör man betänka hur trä och metall uppfattas och var det kan vara bäst att använda varje material.

Butiksinredning som utsätts för slitage

När man jämför materialen metall och trä så är det ju onekligen så att det första klarar av mer slitage. Platser i butiken som används flitigt som kassadisken, hängare och lister bör vara gjorda av ett material som klarar av slitaget allra bäst. Med butiksinredning av metall så får man lång hållbarhet, och det är svårare att skada en möbel som är gjord av metall än den som är gjord av trä.

 

Det här betyder inte att metall alltid är bättre än trä. Det hela beror förstås en hel del på vad man säljer och hur butiken ser ut. I vissa fall så kanske man föredrar trä som ju i grund och botten också är ett starkt material som kan formas på många olika sätt.

Känslan man får i butiken

Något som man aldrig kommer ifrån är att metall och trä ger olika känsla. Det känns alltid kallare att röra vid metall än vid trä. Många minns säkert föräldrar som under vintertid varnade för att slicka på räcket därutanför då detta kunde leda till skador på tungan. Den som ändå testade fick sig kanske ett minne för livet.

 

Nu går vi inte omkring och slickar på möblerna i butiken men då man sätter sig ner på en metallbänk så känns det kyligare än att sitta på en träbänk. Om detta är positivt eller negativt kan diskuteras men vill man få en varmare känsla så kan det vara klokt att satsa på butiksinredning som är gjord av trä.

 

Skillnaden man känner är inte inbillad. Den beror på att trä och metall leder värme på olika sätt. Metaller leder värme väl så när man rör vid metallen som är kallare än ens egen hud så kommer värmen från huden snabbt transporteras bort och det är därför som man upplever kyla. Det här händer inte på samma sätt då man rör vid trä och därför så upplevs trämaterialet som varmare helt enkelt för att det leder värme sämre.

 

Man kan ju även alternera så att man får en blandning av kalla och varma inslag. Idag så kan man ju tillverka möbler för butiker som inkluderar olika material som trä, metall, tyg och plast och på så vis så kan man få precis rätt känsla i lokalen.

Säkerhet i butiken

En annan sak som man kan tänka på är hur man får hög säkerhet i en butik. Metall är ju ett material som inte fattar eld liksom trä gör och det kan vara något att beakta. Men det är inte bara en potentiell brand som man ska tänka på då man vill ha säker butiksinredning. Trä som skadas och flisar kan skada kunder och därför så måste man vara noga med att ta hand om sin träinredning och reparera så snart som skador uppstår.

 

Metallinrednigen skadas inte lika lätt men den kan förstås också utgöra en fara om den lossnar eller på annat sätt hänger löst med risken för att falla på kunder. Modern inredning för butiken formas på ett sätt som ger mjukhet så att det blir säkert för kunder att röra sig omkring inredningen. Dessutom så är det förstås mycket viktigt att man installerar på rätt sätt så att man inte har hyllor av metall eller trä som riskerar att falla då kunder tar tag i kanter eller krokar för att komma åt de produkter som man presenterar.

 

 

 

 

  


Kategorier

Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...