Begagnad butiksinredning på gott och ont

Begagnad butiksinredning på gott och ont

Begagnad butiksinredning är något som många söker efter på nätet. Och visst kan det finnas stora ekonomiska fördelar med att köpa produktställ, hyllor och diskar som använts tidigare men som ändå är hela och rena och funktionsdugliga.
Ibland när man tar över en butikslokal finns möjligheten att samtidigt ta över den begagnade butiksinredningen vilket kan vara ett klipp, i synnerhet om man håller sig något så när inom samma bransch. Så länge det begagnade är fräscht och snyggt kan det räcka att komplettera med enstaka artiklar och möbler för att kicka igång den nya butiken.

 

Söker du efter begagnad butiksinredning finns ett antal återförsäljare tillgängliga på nätet som säljer allt ifrån kassadiskar och ställ för galgar till hyllsystem och kyldiskar. Skyltdockor, både junior, dam och herr går att hitta till bra priser liksom stapelbara trådkorgar och prisvärda skylthållare för en 50-lapp. Är man ute efter en enstaka detalj kan begagnatmarknaden absolut vara ett bra alternativ.
Begagnad butiksinredning är en egen marknad och du hittar därför sällan en återbruksavdelning hos de stora tillverkarna.
– Begagnatmarknaden är oerhört liten, vi har inga förfrågningar trots att vi är ett av de största företagen i branschen. Man vill ha nytt och fräscht, säger Tomas Carlsson, säljchef Hestra Inredningar.
Om du ändå är en av dem som letar efter begagnad butiksinredning finns det några hållpunkter som kräver extra eftertanke.


qwfqwfwqf


Har du tänkt igenom helheten?

Risken finns att ett hopplock av begagnad inredning ger ett stökigt och billigt intryck. Butiksinredning handlar inte bara om funktion, det handlar lika mycket om utseende och om hur hyllor och displayställ lyfter fram dina produkter på bästa sätt. Den allra bästa butiksinredningen är egentligen den som inte syns, så var noga med helheten om du plockar enstaka möbler här och där.


qwfqwfsdvsd


Har du en god känsla för estetik och inredning?

Du behöver kanske inte vara utbildad inredningsdesigner men det är oerhört viktigt att du har koll på vad som ser bra ut om du börjar plocka och kombinera på begagnatmarknaden. Om du själv inte är estetiskt sinnad, ta hjälp av någon som är det. Annars blir det lätt fel och du kommer att ångra dig när du märker att möblemanget inte gör din butik och dina varor rättvisa. http://www.butiksinredningar.n.nu/begagnad-butiksinredning

Har du en tydlig konceptkänsla i butiken?

Den kan vara svår att upprätthålla med begagnad butiksinredning. Den tid som kommer att krävas av dig för att hitta exakt rätt inredning, eller de justeringar du måste göra för att hyllor och diskar ska passa in i helheten, naggar lönsamheten i kanten. Att beställa ny butiksinredning i rätt mått och för rätt ändamål kan i praktiken bli en billigare lösning.

Har du en butik där unicitet och miljö är viktigt?

Som butiksinredare kan man med fördel söka efter unika begagnade föremål som skapar den där speciella känslan i butiken.
Men en unik inredningsdetalj kan ändå upplevas malplacerad i sin nya miljö. Ta till exempel kassadisken från det gamla bageriet som flyttades till hudterapeutens lilla lokal. Den charmiga trädisken verkar plötsligt hotfull då den är alldeles för hög och stor för att kunderna ska uppleva ett förtroende. Det som fungerade så bra för stenugnsbakade limpor gick inte alls hem för lyxiga nattkrämer och nagellack från Paris. http://www.5tips.se/problem-med-begagnad-butiksinredning/

 


/Gabriella Mellergårdh, Butiksinredning.se

  


Kategorier

Hyllor
Butiksinredning
Renovera lokal
Kassadiskar
Skor
Begagnad butiksinredning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår