Med rätt inredning får du mässans bästa monter!

På mässan är din monter ett av många rum i rummet. Du vill förstås att så många besökare som möjligt ska bli kvar i ditt rum och interagera med dig för att upptäcka din verksamhet. Med riktigt bra inredning så skapar du en plats där folk dröjer sig kvar och blir nyfikna. Här är några tips på vad som bör finnas på plats…

Vad ska hända i din monter?

Vilken typ av inredning du behöver till din monter beror givetvis på vad som ska hända i den. Många gånger är det klokt att ta hjälp av Mässupport för att hyra montrar och annat som behövs. Du kan se din monters inredning lite som butiksinredning som ska ge dig ett gott stöd då du skapar nya kontakter, säljer och syns.

I din monter kan du:

  • Visa upp produkter
  • Demonstrera användning av produkt och tjänst
  • Låta personer testa det du erbjuder
  • Ha samtal med potentiella kunder och samarbetspartners
  • Arrangera ett möte eller föreläsning
  • Spela in en live podcast

Listan kan göras lång. Om du ska visa upp värdefulla föremål som behöver låsas in behöver du säkra montrar av glas. Om du ska bjuda in till spontana samtal och diskussioner behöver du bord och sköna stolar.

Om du ska bjuda på slush från slushmaskiner, kaffe från termosar eller annat som kan spilla så behöver du inredning som är lätt att hålla ren och fräsch. Heta drycker ska förstås också placeras på ett säkert sätt vilket måste komma med i beräkningen. Detta särskilt för mässor där även barn är välkomna besökare.

 

En unik känsla i din monter

Med hjälp av spårpanel och specialsnickrade installationer kan du få din monter att kännas spännande och unik. Även om det rör sig om ett mindre utrymme kan du få en luftig känsla genom att utnyttja väggar och höjden i montern.

På höjden kan du även ha mobiler som syns på långt håll. Det blir en form av konstinstallation som väcker uppmärksamhet och som gör att din monter blir ett riktmärke. Besökare minns den långt efter att mässan är över!

Skapa en plats där det är lugnt och skönt

Studier har visat att de som är vana vid mässor ofta har en positivare bild av den här typen av arrangemang. Men det kommer ju även att dyka upp personer som kanske aldrig tidigare har varit på en mässa.

Det här kan vara bra att tänka på. Å ena sidan vill du ha en unik monter som väcker uppmärksamhet och nyfikenhet, å den andra vill du skapa något av en ö där ro och trygghet upplevs.

Ett välbesökt event blir lätt högljutt och lite rörigt. Om din monter har byggts så att den ger ett rum där det går att tänka och höra tankarna så gillas det båda av nya och erfarna mässbesökare.

Glöm inte detaljerna för den perfekta montern!

Sist men inte minst så ska du tänka på att det finns detaljer som kan göra den stora skillnaden mellan en medioker monter och en stjärna på mässmonterhimlen. Bara en sådan enkel sak som att ha en mjuk och fräsch matta i rätt färg kan ge ett fantastiskt intryck. Folk kliver på bara för att känna hur det känns att stå på den där mattan!

Presentreklamen är en annan detalj som kan få stor betydelse. Om du ger bort något som folk faktiskt vill ha så kan det bli så att du får besökare som fått tips om din monter. Tänk alltså igenom vad du ska ge bort och hur detta ska ske så att det blir lite “buzz” omkring dig och ditt varumärke.

  


Kategorier

Marknadsföring
Mässor och event
Butiksinredning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Hitta nya kunder

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår