Begagnad butiksbelysning

Begagnad eller ny butiksbelysning?

Butiksinredning. Då man tar över en butikslokal så kanske man tänker att det är bra att butiksbelysningen redan finns på plats med smarta system för dimmers och annat som gör att man kan ställa in ljuset i olika delar av butikslokalen. Om det är så att de varor som man säljer påminner om det som såldes i lokalen tidigare så kanske det går att anpassa sig efter den butiksbelysning som finns på plats, men sanningen är den att det aldrig blir särskilt kul att anpassa sig efter det som varit tidigare då man har ett behov av att utveckla sitt eget butikskoncept. Om man funderar på butiksbelysning begagnad eller ny så kan alltså ny vara det bästa alternativet eftersom detta gör att man kan vara med och påverka hur belysningen läggs upp.

Butiksbelysning som inredning

Man får inte glömma bort att lampor och spotlights är en stor del av butiksinredningen. Utan smarta lösningar för belysning så kommer andra detaljer och möbler inte att komma till sin rätt. Man kan inte förlita sig på dagsljus och vanliga lysrör då det gäller att lysa upp speciella delar av butikslokalen där man erbjuder lockvaror eller på annat sätt vill informera sina kunder. Sedan så är det ju så att man behöver en viss typ av belysning i provrum där folk vill uppleva en behaglig miljö än vad man behöver då man vill att en display verkligen ska synas. Vid kassadisken så gäller det också att tänka på rätt sätt vad gäller spotlights och lampor.

Flexibilitet är ett måste

Om man har belysning i butiken som sitter fastmonterad så kan det bli svårt att ändra om hyllor och butiksöar på golvet. Därför så bör man redan från start satsa på butiksbelysningen som är flexibel och lätt att rikta om. Om det är den här typen av system som finns på plats då man tar över en butikslokal så behöver man ju inte göra om allting. Då kan det räcka med att man lägger till några spottar för hyllor och väggar. Belysningen måste vara lätt att jobba med så att man inte upplever att det krävs ett tekniskt geni för att skapa en ny miljö i rummet. Det här är sådant som de som jobbar på plats måste kunna ta hand om själva.

Specialdesignad belysning

När man renoverar och gör om i butikslokalen så kan det vara klokt att tala med företaget som tar hand om butiksinredning hur man bör jobba med butiksbelysning för rätt känsla. Många gånger så kan man få hjälp med belysning som är integrerad i de möbler man inreder med och som är lätt att flytta om med hjälp av krokar och hållare som finns i väggar, på hyllor och i annan inredning. Det är också klokt att få lite tips på hur man skapar effekt och får kunder att uppmärksamma lockvaror genom att rikta ljus på rätt sätt.

LED kommer starkt

Många lampor drar tillsammans mycket ström. Och visst är det irriterande att behöva byta lampor stup i kvarten. Dessutom värmer glödlampor och halogenlampor upp lokalen. Kanske bra på vintern, men inte varma sommardagar.

 

LED-tekniken är på stark frammarch inom butikshandeln och den har många fördelar. Låg energiförbrukning, mindre värmeutveckling och så håller de längre.

 

Här kan du läsa mer om belysning.

 

 

  


Kategorier

Butiksinredning
Butikslokalen
Renovera lokal
Fastigheten
Begagnat
Begagnad butiksinredning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Butiksbelysning - TEMA

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår