Rent golv i butiken

Butiksgolv som är lätta att underhålla

Golvet i en butik kanske man inte tänker så mycket på som kund, i varje fall inte om det är rent och i en färg som inte drar så mycket uppmärksamhet till sig. Den som jobbar i butiken kommer dock att vara väl medveten om den typ av butiksgolv som finns på plats. Beroende på material och utformning så blir det nämligen mer eller mindre lätt att hålla rent, och dessutom så kan många timmar på benen kännas av ordentligt om man står på ett väldigt hårt golv som till exempel ett stengolv. När det är lätt att underhålla golvet så kan man se till att det alltid är rent och att man inte utsätter kunder för onödiga risker som till exempel ett nyligen städat vått golv som man kan halka på.

Bra material för butiksgolv

Material som är bra för butiker är sådana som inte slits så lätt och som klarar av smuts och vatten. Man kan tycka att det är otroligt vackert med stengolv men här ska man betänka hur det känns att stå på den här typen av golv under många timmars tid. Dessutom kan vissa material leda till höga ljudnivåer då kunder med hårda skor klapprar in. Har man däremot gummigolv så kan detta leda till att varje kund som kommer in får stötar så snart som de tar i metall eller att deras hår står rakt upp när de tar på sig ett plagg för att prova. För att man ska få det perfekta butiksgolvet som kommer att matcha ens butiksinredning väl så gäller det alltså att ta lite hjälp vad gäller material från proffs som vet vad som fungerar allra bäst.

Rutiner för städning

För att butiksgolvet ska förbli fräscht och snyggt så måste man underhålla det. Till att börja med så är det viktigt att inte låta smuts få fäste och missfärga golvet. För många så är det bra med en lösning som man kan hälla vatten på varpå man skrapar ut vatten och smuts tillsammans till ett avlopp eller ut på gatan. Den här typen av städning påminner om den som man utför i restaurangkök men med städning med en massa vatten så kan man ju inte ha trägolv. Om det är viktigt med ett mjukt och vackert trägolv så får man helt enkelt se över rutinerna för hur detta ska hållas rent och fritt från repor.

Mattor eller inte

Med mattor så kan man ju undvika repor där folk rör sig som mest. Det är dock mycket viktigt att mattorna ligger bra på golvet. Man får kanske skapa ett butiksgolv med ihåligheter för mattor som man fäster så att de inte ligger löst och fäller krokben för kunder. Har man mattor i butiken så ska man förstås se till att även dessa hålls rena och idag så finns det smarta mattmaterial som är enkla att göra rent utan kemtvätt.

  


Kategorier

Lokalvård
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår