Sittplatser

Butiksinredning som får folk att vilja stanna kvar

När en butik är riktigt mysig att vistas i så dröjer man sig gärna kvar och när man väl har lämnat butiken så finner man snart en anledning till att komma igen. Det är klart att man inte kan bygga sin affärsidé enbart på vackra butiksgolv och butiksinredning som kunder trivs med, man måste ju ha en bra tjänst eller produkt att erbjuda, men det kan vara en stor hjälp om man använder sig av inbjudande inredning som är trivsam och även vacker att se på. Beroende på vad man säljer så kan man behöva satsa på saker som:

·         Bekväma sittplatser

·         Smarta lösningar för speglar

·         Butiksbelysning som är behaglig

·         Ett skönt butiksgolv att stå på

·         Smarta hyllsystem

·         Trevliga och privata provhytter

Man kan också tänka på att skapa en stämning och att ha inredning som väcker till tanke. Många tycker om att gå och titta på unika möbler och prydnader som man använder sig av som dekor i sin butik.

Säker känsla med bra butiksinredning

För att man ska känna sig säker i en butik så gäller det att inredningen ger synlighet samtidigt som man upplever att man har ett privat utrymme att till exempel prova kläder i. Idag så finns det väldigt smart butiksinredning som släpper igenom både luft och ljus utan att minska på plats för förvaring av varor. Material som stål och plast är enkelt att hålla rent och dessutom så kan möbeltillverkare se till att materialen utformas på ett vackert och kreativt vis som passar ens butikskoncept.

Bekvämt att vänta

Det är ju inte alltid så att varje person som kommer med till butiken är där för att handla. Då man tar med sig vänner eller en partner så uppskattas det verkligen om det finns plats att sitta och vänta på. Bekväma bänkar och stolar är ett måste och dessa bör utformas i enlighet med butikens övriga design så att allting ser snyggt ut. Här kan man ju även se till att bjuda på kallt vatten i engångsmuggar via en smart automat för att skapa riktigt trevligt stämning.

Större butiker

I större butiker så kan det vara bra att bygga upp världar eller butiksöar omkring olika avdelningar. Möbelbutiker gör ju ofta så att de samlar varje typ av möbel på ett ställe men det kan vara smartare att bygga upp miljöer där man ser hur olika pinaler kommer att fungera tillsammans. Det här gäller ju även kläder och en bra klädbutik kan se till att ge råd i form av skyltdockor som har klätts med olika plagg på ett matchande vis. När det blir intressant rent visuellt i butiken så är det många som tycker om att komma in bara för att ta del av upplevelsen. Det här är något som det kan vara väl värt att satsa på genom att anlita en inredningsdesigner som vet hur olika ytor kan användas för att skapa synintryck som gör att man automatiskt kliver in i butiken när man går förbi den.

  


Kategorier

Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår