Butiksstädning för trevlig butiksmiljö

Städning. De flesta vet hur det känns då man av misstag tappar ett plagg på golvet i en butik och upptäcker att golvet nedanför hängarna är dammigt så att plagget är alldeles grått av ludd då man plockar upp det igen. Det här är verkligen inte fräscht och om detta är situationen i en butik så betyder det att butiksstädning inte fungerar som den ska. Det här kan ju bero på att man har bestämt sig för att personalen som finns på plats även ska städa men att de inte har den utbildning som krävs för att klara av detta. Det finns trots allt en anledning till att det går så pass bra för städföretag som kan erbjuda städning av butiker och hem. Även om det kostar mer att leja en professionell städtjänst så har man igen detta då butikslokalen vårdas på rätt sätt och man får en miljö som är inbjudande och trivsam.

Butiksstädning är ett måste

Man kan inte hoppa över städningen av en butik. Att säga till den som ska jobba i kassan att det finns en hink och en mopp i garderoben är inte särskilt smart. Har man tur så kanske det här är en person som vet hur man städar men annars så blir det antagligen så att man får räkna med dammråttor i hörnen. Smuts märks inte på en gång men när man inte städar regelbundet så kommer smutsen att få fäste och till sist märkas som en film över golv och möbler. När man inser att det är så smutsigt i butiken att kunder vänder i dörren så står man inför en storstädning och det kan vara så illa att både butiksinredning och varor har skadats av misskötseln. Man får alltså se butiksstädning som en del av de utgifter som man har för att driva sin butik precis som att man tar hand om betalningar för leasing av maskiner och för underhåll av ekonomisystem.

Rena möbler

Möblerna i en butik får inte bli dammiga. Det här kommer att ge butiken ett dåligt rykte för förr eller senare så upptäcker kunder att det går att skriva meddelanden i dammet på hyllorna. Det man kan tänka på är att inreda med material som är lätta att hålla ordning på. Man måste ju inte ha trämöbler som genast förstörs om de utsätts för lite vatten. Idag finns det gott om material som klarar lite tuffare tag och som erbjuder blanka ytor som man snabbt polerar. Man kan också se till att hålla en god doft i butiken både genom att städa med produkter som luktar gott och genom att använda sig av doftdosor och annat som man kan placera diskret på möblerna. Tänk bara på att det inte får bli för starka dofter för detta kan ha motsatt effekt. En sak är säker, verklig städning är det som fungerar bäst och man ska aldrig försöka täcka dålig lukt med parfym då detta kommer att leda till en stank som är ännu värre.

Rena golv

Rena golv måste man alltid ha. Det hjälper med golv som har en färg och struktur som ser ren ut även när det inte är nyskurat. Om man kan använda sig av vatten och skrapa så är det enklast, annars så får man lära sin personal hur man moppar på rätt sätt. Med mattor så ska man planera in regelbunden matt-tvätt så att man inte låter sina kunder kliva omkring på mattor som har en ny färg och som ibland fastnar på skor då de blivit så smutsiga och klibbiga. Det här kan låta som skämt men utan regelbunden butiksstädning så blir resultatet golv och mattor som folk inte vill gå på.

Hur ofta ska man städa?

Vad innebär då regelbunden städning i en butik? Dels så finns det städning som ska utföras dagligen. Här handlar det om att sopa golv och plocka undan skräp som tillkommit under dagen. Papperskorgar ska tömmas och man bör alltid ta en titt och se om det finns fläckar som man bör putsa bort. Beroende på årstid så kan man behöva skura eller rengöra golvet dagligen. Det här är något som man får hålla ett öga på. Varje vecka så måste man torka av hyllor, städa golvet grundligt och se till att speglar och fönster blir ordentligt rengjorda. Det här är tidskrävande så det bästa är att man anlitar ett städföretag som kommer en eller två gånger per vecka efter stängningstid för att se till att butiken är riktigt ren från entré till lager.

  


Kategorier

Lokalvård
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår