Exponera hantverket

Ny trend – exponera hantverket

Exponera hantverket. Trendkänsliga butiker i London söker sig tillbaka till sina rötter genom att hylla det genuina hantverket. Joseph Cheaney & Sons har tillverkat traditionella engelska skor i Northamptonshire sedan 1886. Varje enskilt par tillverkat för hand gör att hantverket spelar en viktig roll för varumärket.

Och när man nu öppnat en flaggskeppsbutik på Jermyn Street i London är det hantverk och tradition som lyfts fram, skriver Handelstrender.se. Den ena delen av butiken speglar tillverkningen, med en påtaglig känsla av verkstadsmiljö. Den andra delen är designad som ett styrelserum. Personalen tar hand om kunderna i den exklusiva miljön där hela den bakre väggen pryds av modeller som används när skon tillverkas.

Mitt i butiken finns en modell av fabriken i Northamptonshire och i montern intill kan man studera hur en handtillverkad sko är uppbyggd.


– Vi ville fånga själva essensen av vårt rika hantverksarv och lyfta in det i en fräsch nutida miljö, säger William Church, vd på Joseph Cheaney.


Tods i London bygger sitt nya butikskoncept på samma hantverkstradition även om skomodellerna och verktygen här skimrar i krom.


”Produkten är självklart utsökt (…) och det är en fantastisk idé att lyfta fram den omtalade hantverkskänslan som vi ofta glömmer är själva anledningen till varför dessa lyxiga skor är så åtråvärda och kommer säljs till ett så högt pris” skriver Jonathan Baker på den brittiska bloggen Retailstorewindows.com.


Bilder, Cheaneys: http://www.handelstrender.se/sobert-hantverk-cheaney-sons-flaggskeppsbutik/


Bilder, Tods: http://www.retailstorewindows.com/2014/11/tods-london.html


qwfqwfwqf


  


Kategorier

Inspiration
Coola produkter
Liknande sidor

Produktnyheter

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår