God kommunikation med intranät

För företag som driver mer än en butik så krävs det god kommunikation mellan de olika butikerna och eventuellt också med kontor och lager. Ju större en verksamhet är desto högre krav ställs det på kommunikationen och med intranät så kan man snabbt kommunicera och se till att allting sker på ett effektivt vis. Intranätet inkluderar viktiga funktioner såsom ekonomisystem för bokföring och planering, information om kommande kampanjer och viktiga regler omkring skötsel av butik. Stora företag som ser till att jobba med bra it-system för varje butik kan expandera mycket lättare då man i stort sett bara klonar det som fungerar sedan tidigare och planterar detta på ny plats. För personalen som jobbar i den enskilda butiken så är den goda kommunikationen en trygghet och ett stöd i den dagliga verksamheten.

Intranät - funktion och användning

Ett intranät är ett nätverk som enbart finns tillgängligt för utvalda personer. Man använder sig av Internet för att se till att alla som ska ha tillgång till nätet kommer åt det via vanliga datorer. Idag så kan man även använda sig av intranät för butiker som är anpassade till mobiltelefonens lilla skärm. Alla som ska ha tillgång till detta nätverk får ett användarnamn och ett lösenord. Genom att logga in så kan de lägga till information i valda delar och ta del av information från andra delar av nätet. Det här gör det mycket lättare att jobba tillsammans som ett lag trots att man kanske befinner sig i många olika städer. Hellre än att föra en massa sammanträden över telefon och att resa långt för att träffas så kan man via intranätet fatta snabba beslut och skicka ut information.
I en butik så kan man ha ett ekonomisystem som är kopplat till intranätet så att allting som säljs registreras på rätt plats. Bara för att man kan dela med sig av informationen via kassan i butiken så betyder det inte att man även kan ta del av den i nätverket. Vad som ska kunna ses av vem bestämmer ledningen och man skapar koder som används av de som har rätt till att komma åt bokföring och annan ekonomisk information.

Snabb kommunikation

Intranät för butiker erbjuder framförallt snabb kommunikation. Då man ska koordinera kampanjer så är detta snabbt gjort då man lägger ut informationen på nätets anslagstavla där alla butikschefer kan se den. Om man istället hade fått skicka brev till varje butik så hade det tagit mycket längre tid att ordna med kampanjer. Med intranätet så får man snabbt svar och butikerna kan komma med sina frågor utan att ens behöva ringa företagets huvudkontor.

Rutiner och arbetsmetoder

Det där med att ha ett nätverk för kommunikation kan även spara en hel del tid på sådant som man inte har lust att upprepa tusen gånger. När man driver en viss typ av butiker så har man rutiner och arbetsmetoder som gäller för varje butik. Dessa kan man ha tillgängliga via intranätet så att nyanställda snabbt kan läras upp. Det här behöver inte bara vara text, man kan även använda sig av instruktionsfilmer och annat som visar hur man vill jobba. Det här bidrar till en stabil struktur som man verkligen tjänar på då man har ett stor nätverk med många butiker. Det kan ju också vara så att man jobbar i flera länder och då kan man se till att informationen finns på olika språk på intranätet.

Expansion som är effektiv

För att expandera och öppna nya butiker så måste man verkligen se till att jobba på ett målmedvetet sätt. Butiker som ska fungera likadant men i olika städer kommer att drivas av personer som är mycket olika. Då man ser till att de som ska öppna den nya butiken har god kontakt med ledning och andra butiker via intranätet så får man en enhetlighet och kraft som gör det lättare att expandera och öppna nya butikslokaler. Intranätet finns där med instruktioner omkring ekonomisystem och bokföring och detaljer som förklarar hur man ska sköta stängning och öppning såväl som lansering av kampanjer. På så vis så kommer kunder att känna igen butiken som de besökte i Stockholm även då de kliver in i den i Örebro.

  


Kategorier

IT
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår