Hängaren – en enkel men oumbärlig detalj

Det är en enkel men oumbärlig detalj inom konfektionsindustrin. Varje år tillverkar Braiform cirka 3 miljarder hängare (eller galgar som det ofta kallas) som sprids i butiker och varuhus över hela världen.

– Vi finns representerade i drygt 30 länder idag och det tillkommer hela tiden nya kontor och produktionsenheter i takt med att kedjorna producerar i nya länder, så det är en global verksamhet. Vi får vara med där det händer i branschen och när nya behov dyker upp är vi där och täcker upp dem.

Det säger Magnus Welander, vid Braiforms Skandinaviska kontor i Gnosjö. Utifrån Gnosjöregionen servar man marknaden i Skandinavien och Baltikum, Europakontoret ligger i London och Braiforms största kontor är placerat i Hong Kong eftersom det mesta av produktionen sköts i Asien. Braiforms kunder består av allt från enskilda butiker till de största kedjorna.

 

En av de stora utmaningarna inom konfektionsindustrin idag är miljöfrågorna, och här har Braiform placerat sig i framkant. Hängare räknas som en förbrukningsvara, som aldrig säljs vidare i butiken men som inte desto mindre är en oumbärlig detalj.

 

– Braiform har länge jobbat med ett återvinningssystem som innebär att vi tar hand om returer från butikerna. Vi sorterar hängarna, de som är intakta återanvänds och säljs i många fall tillbaka till butiken medan trasiga hängare materialåtervinns, berättar Magnus Welander.

 

Varje år återanvänds mer än 1 miljard hängare och mer än 200 miljoner återvinns globalt sett.

 

– Så vi är långt komna i vår målsättning att behålla hängarna i en loop. Det är väldigt mycket som inte behöver slängas, säger Magnus Welander.


qwfqwfwqf


 

Galgarna görs i första hand i plast, trä och metall. Design och funktion är i ständig utveckling på produkterna. Plasthängare används i större volymer, men de lite dyrare trähängarna och metallhängarna används också av kunder i alla segment.

 

– Trähängarna har gått från mycket naturfärger till kulörer och det blir allt vanligare med en gummerad yta, gärna med en graverad logo som ger ett mycket exklusivt intryck. På plastsidan har vi sett mycket frostade kulörer och även här inbyggda funktioner som gummering på axlarna, berättar Magnus Welander.

 

Modebilden förändras ständigt och vår egen designavdelning arbetar kontinuerligt med nya modeller och funktioner för hängarna.

 

– Fattas någon hängare i sortimentet kan vi komplettera med den. Vi har hela tiden nya modeller i linjen och många nya idéer. Hängarkatalogen utvecklas kontinuerligt, säger Magnus Welander.

 

Läs mer om galgar på www.galgar.info »

 

Text: Gabriella Mellergårdh


qwfqwfsdvsd


 

 

 

 

 

 

  


Kategorier

Inspiration
Trådprodukter
galgar
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår