Inredning i plåt

Hur fungerar möbler av plåt i en butik?

För att välja rätt möbler till en butik så måste man tänka på det där med material. Det är rätt vanligt att man tillverkar butiksinredning av plåt, detta även om slutprodukterna inte direkt för tankarna till ett rostigt plåt-ark. Med moderna bearbetningsmetoder och effektiv metallbearbetning så skapas möbler som är mycket hållbara och även fina att se på. Verkstäder kan utföra kompletta arbetsprocesser och se till att ett plåt-ark går från plåtbockning till montering av färdiga hyllor. Det här är spännande processer som leder till stor variation och butiksmiljöer som är unika och mycket funktionella.

Modern metallbearbetning

Sverige är ett land med en lång tradition av metallbearbetning och i regioner som Gnosjöregionen så sysslar man fortfarande med hantverk samtidigt som man använder sig av moderna maskiner och teknik som har effektiviserat tillverkningen. Med hjälp av datorprogram så kan man planera tillverkningen så att produkterna som tas fram håller högsta kvalitet och är skräddarsydda för den butikslokal som de ska befinna sig i. Trådprodukter gör det möjligt att bygga inredningen i enlighet med de behov som finns på plats.

Lättskötta möbler

Möbler som är gjorda av metall är som regel lättskötta. I och med att metallen har behandlats för att klara av vatten och normalt slitage så kan man städa i butiken precis som vanligt och torka av hyllor utan oro för att detta skulle skada inredningen. Det är ju också så att metall klarar lite tuffare tag och det kan vara bra då man har kunder som slår sig ner på bänkar och kanske inte alltid är så försiktiga med hur de behandlar inredningen. Möblerna håller längre och ser bättre ut än vad som ofta är fallet med andra “mjukare” material som trä.

Snygg ytbehandling

Det är ju inte mindre viktigt med snygga möbler i butiken och här har man mycket att vinna på plåt. En del av metallbearbetningen är att man ytbehandlar för att få en starkare yta och även se till att metallen blir fin att se på. I det här skedet så kan man påverka saker som färg och det kan vara intressant att välja en färg annan än vanlig metallfärg. När man ser på butiksinredning av metall så kan man diskutera den ytbehandling som man är intresserad av för att få rätt design och utseende. Här kan leverantörer av butiksinredning som jobbar med metallverkstäder ofta vara flexibla och ta fram den färg och glans som man vill ha. Dessutom så kan de ofta ge bra råd och tips i enlighet med den butikslokal man har så att man verkligen kan bli riktigt nöjd med inredningen som är gjord av plåt men som ser ut som rena rama smycken.

  


Kategorier

Tillverkning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår