Hur väljer man rätt butiksinredning

När hyreskontraktet eller köp-kontraktet för den nya butikslokalen är klart så kommer en viktig fråga, hur ska man renovera och inreda för att få en riktigt säljande miljö för sin vara eller tjänst? Idag så kan man välja mellan många olika material och design på butiksinredning och det är inte alltid så lätt att avgöra hur allting kommer att se ut när det väl är på plats. Visst kan det vara till hjälp då man kan se utställningar av butiksmöbler eller se bilder och film från andra butikslokaler som inretts för liknande typer av verksamheter, men det är för det mesta så att man tjänar på att köpa sin inredning från företag som har lång erfarenhet av butiker och som kan guida en till den bästa lösningen.
Här följer några viktiga punkter för vad man ska betänka då man ska välja inredningen till butiken. Med dessa i åtanke så blir det lättare att välja rätt butiksinredning och få möbler som är både funktionella och vackra.

Praktisk butiksinredning

För många så är det praktiska allra viktigast. Man vill ha hyllor som går att flytta på utan alltför stor ansträngning och så är det viktigt att man kan se vad som finns på hyllorna på ett inbjudande sätt. Vad gäller praktiken så ska man även betänka hur olika material fungerar. Om man har hyllor av material som plast och stål så får man fördelen att det är lätt att hålla rent. Rostfritt stål och aluminium gör att man kan använda sig av vatten för att städa utan att oroa sig för skador på möblerna. En del tycker dock att det allra finaste är butiksinredning av trä, och med modern teknik så kan man mycket väl få trämöbler som är lätta att underhålla och som inte kommer att ta skada av normal städning.

Få folk att vilja komma in

En del av inredningen är den som man ser från utsidan, nämligen det som placeras i skyltfönster. Säljer man kläder så kanske det blir bäst att satsa på skyltdockor som man klär upp medan andra produkter kan presenteras på ett annorlunda sätt. Då man har skyltfönster som vetter mot en gågata där det alltid är aktivt med shoppare och folk som är ute på lunchrast så kan man verkligen utnyttja sitt fönster för att få uppmärksamhet. Man kan jobba med tillfälliga displayer som väcker eftertanke och som får folk att stanna till och kanske skratta. För att skapa intressanta skyltfönster så kan man ta lite hjälp av designers som vet hur man jobbar med säljkoncept visuellt med tillfälliga utställningar i skyltfönster.
Ett annat sätt att få folk att vilja komma in är förstås att man jobbar med synliga kampanjer. Det här kan man göra på lite olika sätt och det enklaste är kanske att man ställer ut skyltar utanför butiken. Det finns snygga reklamflaggor och andra typer av banderoller som man kan använda sig av för att styra in folk i butiken.

Ingen vill gå hem

Det finns faktiskt butiker där den som kliver in inte vill gå ut igen. När miljön bjuder på god doft, musik som man tycker om, intressanta produkter och bekvämlighet så kan en kund bli kvar länge. Nu gäller det förstås att finna en balans mellan att vara något slags café och faktiskt sälja, men det är bra om kunder upplever trivsel och lägger på minnet hur fint det kändes i en viss butik. Med butiksinredning som erbjuder komfort och som ger en känsla av trivsel så kan man åstadkomma detta. Sedan så får man jobba vidare med tema så att det blir extra intressant att besöka butiken om och om igen för att se vad som är på gång i den.

Lockvaror och erbjudanden

Med lockvaror och erbjudanden så kan man alltså få fler att komma in i butiken men om man inte har använt sig av inredning på rätt sätt så kan det bli platt fall så snart som kunden kommer genom dörren. Lockerbjudanden måste synas på ett särskilt vis så att det blir uppenbart för den potentielle kunden vart i butiken han eller hon ska gå för att få veta mer om erbjudandet. För att presenterar kampanjer så kan man se till att ha butiksinredning som går att göra om och som gör det möjligt att bygga tillfälliga öar för unika varor och erbjudanden.

  


Kategorier

Skyltfönster
Hyllor
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår