Inspiration för butiksinredning

Inspiration för en butik kan man få på många sätt. Även om man till sist hyr in en inredningsdesigner för att renovera och inreda butiken så kan det vara klokt att ha gjort sig en uppfattning om vad som känns rätt för ens egen verksamhet. Kanske är det dags att resa till Paris, London och New York för att fönstershoppa och se hur spännande butiker inreder för att öka på köplusten och för att skapa miljöer som man gärna återkommer till. Om man inte har tid att resa jorden runt så kan man göra detta med några knappklick online genom att se på shoppingvideos och även ta en titt på presentationer från företag som tillverkar modern butiksinredning.

Vad gör andra med sin butiksinredning?

Man kan ju faktiskt ta en promenad i ett närliggande köpcentrum och se vad andra gör med sin butiksinredning. Olika delar av en stad bjuder på olika typer av butiker och inredning så det kan vara spännande att ge sig ut och spionera för att lära sig lite mer om vilka material som används och vilken typ av möbler. Om man träffar butikschefen på plats så kan man ju fråga hur det var att inreda och hur han eller hon tänkte omkring detta. Det här kan vara ett bra sätt att få inspiration och att lära sig lite mer om sådant som man måste tänka på innan man ens börjar riva ner den gamla inredningen för att göra plats för nytt.

Inspireras online

På nätet finns det en massa inspiration att hämta. Man kan se videos från folk som har inrett butiker, både svenska och utländska butiker. Genom att söka efter butiker som säljer det som man själv säljer så finner man snart hemsidor med både text och bild där man kan se hur andra har tänkt och gjort. Det finns ju till och med bloggar som handlar om att driva en butik där man kan läsa ingående om hur renoveringen gick till och hur mycket den kostade. Ser man bilder på en butikslokal som verkligen ser bra ut så kan man ju kontakta och fråga hur renoveringen gick till och om man eventuellt använt sig av en inredningsdesigner för att få jobbet gjort.

Digital teknik

Ett spännande komplement till klassisk butiksinredning är den digitala teknik som idag används för att ge information om och belysa produkter. I sitt skyltfönster så kan man ha rörlig text som ger ett spännande budskap som folk upplever att de måste läsa klart. Blinkande text kan vara bra för att folk ska uppmärksamma ens butik men det gäller att använda sig av den nya tekniken på ett balanserat sätt så att det inte blir för rörigt och så att man inte frångår det koncept som gäller för ens verksamhet och butiksinredning.

  


Kategorier

Inspiration
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Aktuellt i butiksbranschen

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår