Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår
Inspireras av mästarnas mästare

Inspireras av mästarnas mästare

Fantasifullt i skyltfönstret. De säljer kläder, accessoarer och heminredning – och har en alldeles unik förmåga att skapa butiksskyltning som berör. Anthropologie bevisar att man inte behöver en jättelik budget för skyltning. Allt som behövs är kreativitet och känsla för design.

– De är mästarnas mästare. Att gå in i Anthropologies butiker är som att besöka en konstutställning, fylld av fantasifulla installationer. Ofta med återanvänt naturmaterial, på sätt som verkligen inte är vad man förväntar sig, speciellt inte av en kläd- och inredningsbutik.

Det säger inredare och bloggare Sofi Arnholm som jobbat med design och varumärken i drygt 15 år.

Ta till exempel den svävande installationen av enkla nätpåsar, vanligtvis fyllda med frukt, som man spraymålat i en färgskala från gult till turkos och grönt. Eller den massiva känslan att mötas av tusentals fjärilar som takhängd mobil.


Istället för traditionella skyltdockor och bakgrunder använder man allt ifrån ballonger och gamla mjölkförpackningar till överdimensionerade föremål som jätteblommor eller snäckskal.


– Man behöver ju inte tycka allt är snyggt, det är ju en högst personlig fråga, men minsann väcker det nyfikenhet och lite wow-känsla i magen. Mig inspirerar det massor! säger Sofi Arnholm.


qwfqwfwqf


Det mesta av Anthropologies installationer händer inne i butiken. I skyltfönstret ser du kanske en eller två varor, vilket skapar en unik känsla av exklusivitet. Men visst är också själva skyltfönstret en upplevelse i sig.


Julen 2014 är fåglar det genomgående temat. Befjädrade sångfåglar som pysslar om sina fågelbon inför julen ska påminna om glädjen vi människor själva kan känna över att komma hem – särskilt runt julen.


Butikskedjan uppmanar kunder att lägga upp sina snapshots av Anthropologies fönster på Instagram, taggade med #AnthroWindows. Kanske ett tips för fler butiker att ta efter som ett enkelt och roligt sätt att aktivera och att skapa dialog med kunderna?


Anthropologie grundades för 21 år sedan i Pennsylvania och har idag närmare 200 butiker runt om i USA, Canada och Storbritannien.  


 


/Gabriella, Butiksinredning.se


Bilderna kommer från Sofis blogg: http://blog.leila.se/sofinedesign/

  


Kategorier

Skyltfönster
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...