Interaktiv provhytt lanseras

Framtidens provhytter. Nu handlar det inte längre om virtuell provning av kläder. Framtidens provhytt ger både stilråd och tips med utgångspunkt från de plagg man bär med sig in. Plaggen identifieras med så kallad RFID-teknik och så fort du kommer in i provhytten ser du priset på spegeln. Där visas också detaljer om plagget och genom spegelns interaktiva gränssnitt kan kläderna visas i olika färger. Dessutom har spegeln inbyggda stylistfunktioner med rekommendationer av accessoarer och andra plagg – ur butikens eget sortiment – som passar med det plagg du precis tagit med dig in i provhytten.

Genom att provhytten ändrar ljussättningen kan man också se hur plaggen ter sig i olika sammanhang, till exempel i dagsljus, solnedgång eller club-miljö. Och behöver man hjälp med att hämta byxor i en annan storlek är personalen bara ett knapptryck bort. På butikspersonalens iPad visas vad en inkommande förfrågan från provhytten innehåller, om kunden önskar produkten i en annan storlek eller färg eller om de har en mer detaljerad fråga.


qwfqwfwqf


Det är Ralph Laurens flaggskeppsbutik på Fifth Avenue i New York som testkör systemet. Företaget Oak Labs har lanserat konceptet och tanken är att konsumenten ska få en bättre shoppingupplevelse – samtidigt som man också bidrar med data som kan hjälpa återförsäljaren att utveckla sina produkter och system.


”Allt vi bygger måste vara anpassat till människan” säger Oak Labs vd Healey Cypher till tidningen The Verge. Och det yttersta syftet med den interaktiva provhytten är förstås att man ska öka försäljningen. Enligt Healey Cypher är sannolikheten 65 procent högre att kunden lämnar provhytten utan att köpa något om man inte hittar sitt plagg i rätt färg och storlek.

Healey Cypher tidigare chef för Retail Innovation hos eBay Inc har arbetat med utveckling av experimentell teknologi i fysiska butiker sedan några år tillbaka. Bland annat demonstrerade han touchskärmarnas effektivitet i Rebecca Minkhoff Connected Store, New York, förra året. Du kan se presentationen här: https://www.youtube.com/watch?v=6G3JIyG_GeY&feature=youtu.be/Gabriella Mellergårdh, Butiksinredning.se

  


Kategorier

Provrum
Teknik
Liknande sidor

Produktnyheter

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår