Avtal som är skräddarsydda

Juridisk rådgivning som inte kostar skjortan

Som butiksägare kan man ibland behöva hjälp av juridisk expertis. Något som vanligtvis kostar skjortan då traditionella advokatbyråer kan debitera upp till 15 000 kr för en snabb konsultation.

Legal tech-bolaget TryggaAvtal vill ändra på detta. Genom att använda juristers obokade tid och optimerade arbetssätt för kund och jurist, kan man för en betydligt billigare peng än vad som är standard erbjuda skräddarsydda avtal och genomgång av dessa av en jurist.

Så här funkar det:

Riskfyllt att skriva egna avtal

Oavsett om du driver en nystartad butik eller tillhör en etablerad kedja har du sannolikt behov av juridisk rådgivning ibland. Men även om ekonomin är god brukar man sällan prioritera juridisk rådgivning i sin budget. Avtal till exempel med anställda och leverantörer tas ofta från mallar man funnit på nätet eller också försöker man som butiksägare skriva ihop något på egen hand. Så här kan det till exempel se ut. Men att använda sig av färdiga mallar utan professionell granskning och rådgivning kan i förlängningen betyda att du som butiksägare sitter med dåliga avtal och en osäker juridisk situation, menar grundarna av TryggaAvtal.


qwfqwfwqf


Skräddarsydda lösningar hos jurist

Här vill TryggaAvtal komma in med sitt ”Uber för juridik”. För en relativt billig peng kan man få skräddarsydda avtal och granskning av dessa av en jurist.

 

Kunden beställer det avtal man behöver, man matchas sedan med en lämplig jurist, får avtalet levererat och till sist en genomgång av avtalet tillsammans med juristen.

 

Är du osäker på om du ens behöver ett avtal? Då kan du göra ett kostnadsfritt avtalstest.

”Spotify för juridik”

Bolagets kommande lansering kallas ”Spotify för juridik” och erbjuder kunder att genom en sorts abonnemangstjänst vid behov kunna få råd av en jurist gällande enklare juridiska frågor.

 

Det kommer finnas ett antal olika abonnemangsformer, för att kunden ska kunna välja det som känns mest relevant. Vill man få mer hjälp än den som täcks av abonnemanget använder man sig av TryggaAvtals punktinsatser och betalar då bolagets vanliga pris; vilket ligger på 300 kronor per kvart.

 

 

 

 

  


Kategorier

Ekonomi
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår