Leasing av maskiner för en butik

Att öppna en ny butik innebär en massa kostnader och då nödvändiga maskiner såsom kassaapparat och mer kostar en hel del pengar så kan man överväga att leasa maskinerna till butiken. Det här är en metod som gör att man inte måste lägga ut hela beloppet för maskinerna på en gång och att man på sätt och vis hyr sin utrustning från kreditgivaren som köper den. Om man väljer leasing av maskiner för sin butik så är det viktigt att man får goda villkor i det leasingkontrakt som man skriver under och som man sedan får rätta sig efter. Här gäller det att inte ta något för givet och att ta ekonomisk hjälp om man inte själv förstår innebörden av kontraktet.

Vad är leasing?

Många känner igen uttrycket leasing från bilarnas värld. Det här är ju ett sätt att få råd med något som är dyrt utan att faktiskt köpa saken. Nu kan man ju säga att det här är samma sak som att hyra men så är det inte riktigt. Leasing fungerar mer som ett slags lån fast man kommer inte automatiskt att äga maskinen eller bilen bara för att man betalar leasingavgift under några års tid. Det är dock vanligt att man blir erbjuden att köpa det som man har leasat till ett fördelaktigt pris då leasingperioden är över.

Ska man leasa eller köpa?

Frågan om man ska leasa maskinerna till sin butik eller köpa dem beror förstås på vad man har råd med. Om det finns pengar att investera i inredning och maskiner så blir det förstås bäst att undvika leasing då detta kostar mer i längden. Man kanske kan få ett fördelaktigt lån för att själv investera i utrusningen. Om man inte har möjlighet att köpa det som krävs för att man ska kunna driva sin butik så är leasingen ett bra alternativ. Man får inte glömma bort att trots att det kostar mer att leasa så blir det ju möjligt att driva butiken och då får man ju tids nog in de resurser som krävs för att köpa loss maskinerna.

Ett bra leasingkontrakt

För att det ska vara värt att leasa maskiner och utrustning till en butik så måste man få ett bra kontrakt. Det finns standard leasingkontrakt som man kan ladda ner helt gratis online men man ska kunna ställa lite krav som kund. Det är inte dumt att ta kontakt med en ekonomisk rådgivare som förstår sig på det där med leasing för butiker så att man kan ta reda på hur man kan påverka kontraktet så att det blir så fördelaktigt som bara möjligt.

  


Kategorier

Butiksinredning
Ekonomi
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår