Butiksyta

Lediga butikslokaler som passar din verksamhet

Butikslokal. Du står och tittar på en lokal med vackra trägolv och gott om ljus från de stora skyltfönstren. Butikslokalen känns rätt för din verksamhet men finns där verkligen tillräckligt med plats för till exempel lager? Den butiksmäklare som tagit dig med för ett första besök bedyrar att “det finns gott om plats på loftet“ varpå hon pekar mot en lucka i taket… Detta kanske verkar som en god idé, men efter några veckor så inser du att din personal inte uppskattar att de måste klättra upp på ett loft för att få fram rätt produkter till kunder. Det blir helt enkelt inte praktiskt att jobba i lokalen och det här får konsekvenser för verksamheten.

Lediga butikslokaler med rätt attribut

När du bokar tid för att gå och se på en ledig butikslokal så bör du redan från start ha uppfattningen om att den kommer att passa din verksamhet. Här ska man inte behöva gissa. Innan man kommer på besök så ska man få information om saker som:  • Lokalens design

  • Lagerutrymme

  • Tillkomlighet med bil och lastbil

  • Kostnader förutom hyra

  • Vilka grannar man får

  • Speciella regler för lokalen

  • Teknik som finns på plats

  • Eventuella skador på golv, tak, och så vidare…


Om du vet att lokalen som du är intresserad av passar vad gäller ovanstående punkter så kan det vara värt att gå och se på den. Väl på plats så kan du ju ställa fler frågor om det känns som att detta är rätt butikslokal för din verksamhet.

Hyra som du har råd med

Man måste ha råd med hyra för lokalen och det här är något som man ska budgetera med på rätt sätt. Det kan löna sig att gå med i ett forum för butiksägare där man kan samtala med andra omkring vilken typ av hyra som kan anses vara normal i olika områden. Att det blir dyrare ju närmre centrum man kommer är en självklarhet men man ska givetvis få en bra butikslokal för pengarna och inte acceptera vad som helst.

Plats för personal och för kunder

För att butikslokalen ska fungera på rätt sätt så måste man ha gott om plats både för personal och för kunder. Det är viktigt att tänka på att personal som trivs utstrålar detta och det smittar av sig på kunderna. Om en person har fått stå på ett hårt stengolv hela dagen och så kan minen bli en aning ansträngd. Detsamma gäller kunder som också behöver ha plats att slå sig ner och se närmre på det som man erbjuder. Med rätt typ av inredning så får man en trivsam butikslokal och det här ska man tänka på då man ser på lediga butikslokaler som kan vara helt utan möbler. Man måste komma ihåg att en del av golvytan ska användas till hyllor, stolar bänkar och annat så att man inser hur mycket plats det verkligen kommer att bli över till att röra sig på.

  


Kategorier

Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår