Försäljningen ökar med rätt butiksdisplay

Maxa försäljningen med genomtänkt display

Det tål att upprepas – hur en produkt presenteras i din butik är avgörande för hur den kommer att sälja. Och här handlar det både om en säljande butiksdisplay och en genomtänkt produktexponering.


Mer försäljning i butik med rätt butiksdisplay


Butiksdisplay som återspeglar varumärket

Förpackningsspecialisterna Smurfit Kappa kammade hem både guld och silver i POPAI Awards 2016 för sina kreativa och färgsprakande butiksdisplayer.

 

– Vi bad Smurfit Kappa ta fram en display som var djärv och unik och som skulle återspegla den unika essensen i Ribenas varumärke. De träffade mitt i prick. Stället är omöjligt att ignorera och det ger verkligen varumärket liv, säger Siobhan Drummond, varumärkeschef på juiceproducenten Ribena.

 

Displayerna ökade också försäljningen av juice i butikerna.

 

– Butiksdisplayer gör stor skillnad vid marknadsföring i butik, konstaterar Jonathan Arthur, vd Smurfit Kappa Display Dublin.

 

Läs mer om Smurfit Kappas butiksdisplayer här:


qwfqwfwqf


Dramatisk försäljningsökning med omarbetat displaysystem

Här i Sverige har Orthex Group sett samma dramatiska försäljningsökning av sina köksprodukter sedan man renodlade varumärkesutbudet omarbetade sitt displaysystem för butik. För att göra det enkelt för kunderna komponerade man ett koncept som innebär att butiken väljer hur många sektioner man vill ge utrymme för. Varje sektion har en förvald rekommendation av bästsäljande produkter för exponering.

 

– Det är samma produkter som exponeras men på ett enklare och mer tilltalande sätt. Vi har renodlat och gjort det snyggare i hyllorna. Och det har gett en betydande försäljningsökning ut ur butik, säger Peter Ottosson, fabrikschef Orthex Sweden AB. 

 

Läs mer om Orthex Group här:

 

 

 

 

 

 

  


Kategorier

Marknadsföring
Skyltar
Inspiration
Butiksinredning
Snygga butiker
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Hitta nya kunder
Aktuellt i butiksbranschen

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår