Modern kontanthantering i butik

I en matvarubutik så kan man ha kassor som enbart tar emot kreditkort och det finns butiker som har fler än en kassa som väljer att viga den ena enbart åt kontanter. Det här gör man för att det ska gå snabbare att handla, och med modern kontanthantering i butiken så ska det gå att hjälpa kunder att betala snabbt och smidigt. Den som står vid kassan måste också ha ett system för hantering av stora valörer som kan vara riskabla att förvara synligt. Under en hektisk dag så kanske man inte hinner lägga undan större sedlar i ett kassaskåp och då får man ha någon annan form av lösning som ett mindre kassaskåp som finns vid kassan och som kassörskan inte har nyckeln till.

Tekniska lösningar för kontanthantering

Tekniska lösningar för kontanthantering innebär system där det är lätt att se vad priset för en vara är och att avregistrera varans larm så att kunden kan gå ut med sin vara utan pinsamheter. Den som arbetar i kassan bör också kunna kontrollera att sedlar är äkta. Det här kan man göra med hjälp av maskiner som avslöjar om vattenstämplar finns på plats. När man inreder sin butik så kan man se på helhetslösningar för kontanthantering där allting finns på en plats och det blir lätt för de som jobbar i butiken att hålla ordning på pengarna.
Växel är också något man måste förbereda för. Det duger inte att den som jobbar vid kassan måste springa och växla sedlar titt som tätt. Här hjälper inga moderna system förutom att ekonomisystem som är datoriserade kan räkna ut hur mycket växel man ska ha redo då man öppnar butiken en vanlig tisdagsmorgon.

  


Kategorier

Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår