Presentera smycken i din butik så att de syns!

För att sälja mer av smycken så gäller det att de syns. Det här kan upplevas som något av en utmaning av flera skäl. Om du till exempel säljer barnsmycken så vill du ju inte att de testas och känns på lika fritt som smycken för vuxna. Det gäller att ha butiksinredning som synliggör på ett attraktivt sätt utan risk för att smycken det rivs, slits och tappas bort.

 

Här är några tips på hur du kan tänka för att presentera smycken i din butik så att de syns utan risk för att de samtidigt kan skadas eller försvinna…

Dyra smycken bör omges av glas

Att lägga ut dyra smycken på hyllsystem långt från kassa och personal är inte en bra plan. Visst kommer de att synas men det blir svårt att hålla koll på om smycken lämnar butiken utan en tur till kassan först.

En vacker glasmonter är det perfekta redskapet för att visa dyra smycken i butiken. Den går att låsa och så ser man innehållet från alla vinklar. Det går ju även att ha hyllor i montern för att få plats med mer.

 

Smycken som ska provas fritt i butiken

När det gäller smycken som kunder behöver komma åt för att prova kan det vara väldigt bra med displayställ som kan roteras. Sedan slutet av 1800-talet är det mycket vanligt med smycken av plastmaterial och de är inte alls lika känsliga för stöld som smycken av ädla metaller.

Den här typen av smycken syns väl och är lätta att komma åt då de finns på ställ som går att snurra runt. På så vis kan kunder snabbt få en överblick av det som erbjuds och enkelt testa smycken som känns intressanta.

Det här kan fungera fint för olika typer av smycken som:

  • Örhängen
  • Halsband
  • Armband
  • Manschettknappar

Skyltdockor kan visa smycken

Skyltdockorna som står i fönstret kan absolut visa smycken och det på ett fenomenalt sätt. När du säljer både kläder och smycken i butiken så är det ju smart att visa hur smycken kan matcha plagg på ett bra sätt.

Missa inte att använda olika typer av skyltdockor för att visa upp halsband, örhängen och andra accessoarer. Med god matchning av stil och färg kommer smyckena att synas mycket bättre än då de ligger i askar på en kassadisk.

Skapa en vägg med halsband

Halsband kan synas bättre om de kommer upp på en vägg hellre än att ligga ner på en hylla eller kassadisk. Det är ganska enkelt att fästa krokar på en vägg för att sedan hänga upp halsband på ett attraktivt sätt.

Du kan också använda ett material eller en tavla som du fäster på väggen för att få till detta på ett snyggt vis. Du kan även tänka på att gruppera stilar och färger så att kunder får en bättre överblick över vad som finns. Lägg till armband som hör ihop med halsband för att hjälpa kunder att handla matchande set.

Glöm inte bort bilderna!

Det är inte bara själva smyckena som kan synas i din butik. Du kan även använda attraktiva bilder för att få kundernas uppmärksamhet. Bilder kan ju på ett effektivt vis visa precis hur det kan se ut med ett smycke som matchar kläder och frisyr perfekt.

Presentera smycken på detta vis vid provhytter och andra platser där vackra bilder på väggarna inspirerar till en lyckad shoppingupplevelse!

  


Kategorier

Display
Marknadsföring
Hyllor
Butiksinredning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Hitta nya kunder

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår