Reparation och uppdatering av butiksinredning

Om man märker att en hylla i ens butik rör på sig så snart någon kliver in i butiken så kan det bero på att golvet under hyllan är skadat eller att det är dags att reparera möbeln. Har man kvalitetsinredning i sin butik så lär det ta tid innan man måste reparera men även butiksinredning av hög kvalitet kan skadas om man använder den på ett felaktigt vis. Trådprodukter som har tagits fram för att passa en viss typ av förvaring kan komma att böjas om man lastar för tungt och då kommer det inte att se snyggt ut samtidigt som hela hyllans bärighet kan försämras.
Det är viktigt att man använder sin inredning på rätt sätt och det bör man vara medveten om. När man uppdaterar med nya möbler så kan man ju se till att det blir rätt från start så att möblerna verkligen är gjorda för butikens koncept och produkter.

När ska man reparera butiksinredning?

Om inredningen i butiken inte längre står stadigt så måste man reparera. Det kan kännas lockande att kila in en bit papp under det ben som inte står jämnt men det här kan bli farligt. I och med att man har ett stort ansvar för alla de som kommer in i ens butik så är det bättre att man genast lagar felet på möbeln. Man kanske tänker att det inte kommer att hända något men så plötsligt dyker det upp en barnfamilj och när man inte ens märker det så försvinner pappbiten samtidigt som någon börjar klättra på den trasiga hyllan…
När det rör sig om skador som inte är farliga men som stör butikens estetik så kan man förstås fundera på hur snart man måste göra något åt saken. Kanske kan man måla över det som inte ser så bra ut och vänta med att reparera tills man har möjlighet att byta ut flera möbler och förnya.

Ett nytt lager färg

Många gånger så kanske det räcker med ett nytt lager färg. Har man trämöbler så kan det här vara lösningen då det hela börjar se lite förfallet ut. Utomhusmöbler av trä måste man underhålla och gör man detta med regelbundna mellanrum så slipper man fula slitage. Inuti butiken så kanske det känns lite jobbigare att ta fram färg och pensel då det innebär så mycket jobb med att skydda övriga möbler och de varor som finns på plats. Om det räcker med att måla om så bör man ta professionell hjälp så att det hela blir gjort på ett sätt som kommer att räcka länge. Detta även om det bara rör sig om väggar som ska piffas upp. Ett vanligt misstag är att man stryker på färg på väggarna och inte märker att man vidrör taket varpå man får en rand i taket runt hela butiken. Detta ser förstås inte proffsigt ut så det är att föredra att jobba med en verklig målare som klarar både väggar och möbler.

Nya delar som passar in

Om man inser att det är dags att byta ut hyll-plan, skruvar, knoppar och annat som slitits ut så kanske man kan få precis likadana delar från en verkstad som jobbar med metallbearbetning. Har man butiksinredning från en leverantör som fortfarande är aktiv så kan man med största sannolikhet få hjälp med nya delar från samma leverantör. Om man inte ens vet var möblerna ursprungligen kommer över så kan man alltid se om en annan leverantör har liknande sortiment. Genom att hålla sig till samma material och samma färger så kan man få mjuka övergångar så att det inte syns att man har lappat.

Nya möbler

I vissa tillfällen så kanske det är lika bra att satsa på helt ny inredning. Reparationer och byten av delar kommer inte att ge den miljö som man vill ha i sin butikslokal och då kan det löna sig att istället investera i en linje möbler som ger rätt intryck. Om man nu ändå börjar om från början så är det klokt att tänka framåt och välja en stil och design som är lätt att underhålla då man vill byta ut och reparera hellre än att välja något som är lite ovanligt och mystiskt som zebrarandigt eller med inslag av neonklot.

  


Kategorier

Tillverkning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår