Säkerhet och trygghet i butiken

Det finns flera aspekter av säkerhet i en butik. Dels så gäller det att kunder upplever att de kan lita på att det är säkert att handla, och att saker som kreditkort hanteras på ett korrekt sätt, och dels så måste personal uppleva en trygghet på plats. För att skapa en bra miljö så behöver man butiksinredning som är modern och som erbjuder design som förstärker säkerheten och som stöder den teknik som krävs för att man ska kunna jobba på ett bra sätt. Genom att inreda butiken på ett öppet sätt där det är lätt att få överblick och se så skapar man en känsla av tillit både hos kunder och hos de som står bakom kassadisken.

Butiksinredning att lita på

För att inredningen i butiken ska erbjuda en trygg känsla så måste den designas på ett specifikt sätt. Bra möbelutvecklare vet hur man kan få fram en enhetlighet genom att använda sig av fondväggar där man kan fästa hyllor och andra typer av delar som gör att butiken har en öppen planlösning. Det här låter enkelt i teorin men i praktiken så kräver det en hel del för man måste ju ha plats att presentera sina produkter och det här är inte alltid förenligt med att behålla en öppen planlösning. För att sikten ska behållas så får man jobba med luftiga möbler samt belysning som gör att alla som befinner sig i rummet är medvetna om vem som är där. Butiksbelysning ska man använda med tanke på att skapa en säker och trygg känsla, och för att åstadkomma detta så får man ibland ta hjälp av en inredningsdesigner som är expert på belysning av butikslokaler.

Övervakning och larmfunktioner

Rent praktiskt så kan man använda sig av varularm och kameraövervakning för att se till att man verkligen ser vem som står bakom vilken hylla och vad som händer. För vissa kan det kännas lite märkligt att bli filmad men idag så är vi så pass vana vid det där med övervakning att vi knappast reagerar på att det sitter kameror i taket och i hörn. Det gör dock den som har ett illa uppsåt så övervakning och tydliga larm på varor är något man bör se till att ha för ökad säkerhet.

Jobba ensam eller i team

Det är ju inte bara butiksinredning och larm som kommer att bidra till säkerhet och trygghet i butiken. Hur man jobbar får också betydelse. Om det är så att man vet att vissa tidpunkter kan vara kritiska så ska man se till att personalen jobbar i team under dessa. Då man har flera ingångar till butiken så är det också viktigt att man håller uppsyn över dessa och att man inte lämnar nycklar i dörrar där de lätt kan ”lånas” av någon som vill ta sig in efter stängningstid.

  


Kategorier

Larm
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår