Skånska Byggvarors Shop-in-shop-lösning

Shop-in-shop ett vinnande koncept

Det är som ett kinderägg i jätteformat. Besök Plantagens butik i Jönköping och du får också möjligheten att ta del av Skånska Byggvarors sortiment med både inspiration, kundrådgivning och möjligheter att handla. Skånska Byggvarors Shop-in-shop lanserades även i norska Bergen och Stavanger i mars.

Löser kundens behov på ett och samma besök

Den gemensamma butikssatsningen fångar upp kundernas efterfrågan av inspiration för nya kreativa hemmamiljöer. Med bara ett butiksbesök kan kunden få hjälp både tekniska och praktiska lösningar av uterum och trädgård.


– Vi vill skapa samma hemtrevliga känsla i våra nya butiker och skapa en flexibel miljö som snabbt kan följa och leda trender inom exempelvis uterum och trädgård, säger Beiron Palm, affärsutvecklingschef Skånska Byggvaror, i ett pressmeddelande.


Skångska Byggvarors Shop-in-shop-lösning består av butiker på 400-600 kvadratmeter och de har designats av AWDeco Stockholm.


qwfqwfwqf


Sänkta kostnader och ökad exponering

Shop-in-shop är ett väl beprövat koncept där ”butiken i butiken” hjälper till att skapa mervärden för kunden. Studier visar att alla vinner på lösningen genom sänkta kostnader och ökad exponering för kunder, både den butik som upplåter plats och den som hyr in sig.


Trendiga House of Marley som framför allt säljer sina produkter via nätet har sett goda effekter av att presentera sitt sortiment i samarbete med andra butiker, shop-in-shop. Kolla filmen här:


Fungerar både i större och mindre format

Särskilt i större varuhus som amerikanska Bloomingdale´s har man framgångsrikt haft kända varumärken som exponerat sig med egna butiker i själva butiken.


Men det finns också mer lågmälda och enkla exempel, som snabbmatskedjan Sibylla som under många år erbjudit servicehandeln möjlighet att locka konsumenterna med ett folkligt och välkänt varumärke i sin butik. Sibyllas shop-in-shop-koncept expanderar snabbt och idag finns man i 10 europeiska länder.


Här kan du läsa fler smarta tips om shop-in-shop!


 


Gabriella Mellergårdh

  


Kategorier

Inspiration
Ekonomi
Marknadsföring
Favoriter
Liknande sidor

Hitta nya kunder
Aktuellt i butiksbranschen

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår