Smart butiksbelysning ger klirr i kassan

Smart butiksbelysning ger klirr i kassan

Produktnyhet Belysning är så mycket mer än bara armaturer. Det menar Kent Rosengren, VD Easyform AB. Varje varumärke har sin egen identitet som kan förstärkas genom en shoppingupplevelse som ligger i linje med denna. Till exempel ”sportig”, ”elegant”, ”exklusiv”, ”lågpris” för att nämna några.

Hur kan butiksbelysningen göra skillnad i shoppingupplevelsen?

– Vissa butiker föredrar ett lite vitare/kallare ljus som upplevs som mer ”gnistrande” och elegant, andra butiker föredrar ett varmare ljus och mer av accentbelysning för att framhäva vissa produkter eller för att skapa en trivsam butiksmiljö, säger Kent Rosengren. 

Oftast innebär ny butiksbelysning en relativt stor investering och då är det viktigt att det blir rätt från början.

– En sådan investering bör leda till både en bättre shoppingupplevelse och en lägre driftskostnad, säger Kent Rosengren.

 

Besparingar på sikt alltså – och ökad försäljning tack vare en rätt upplyst butiksmiljö som tilltalar kunden.

 

Besparingarna hänger ihop med dagens LED-teknik som ger goda förutsättningar till sänkta driftskostnader. Easyform har precis släppt en nyhet på marknaden, SMART SENSOR LED Panel, lämplig för större lokalytor som kräver en bra bas- eller allmänbelysning.

 

– Den är precis vad namnet antyder, en smart behovsanpassad styrning som resulterar i stora energibesparingar. Byt ut dina gamla konventionella armaturer och spara energi och pengar. Oftast går det att sänka driftskostnaderna med >50% och i de allra flesta fall betydligt mer än så, säger Kent Rosengren.


qwfqwfwqf


 

Att systemet är användarvänligt bidrar också till nyttan, menar han. Ingen kabeldragning behövs mer än strömförsörjningen och när ingen vistas i rummet går armaturerna ner i förinställt besparingsläge eller stängs av helt. Plattorna kommunicerar med varandra genom IR-sändare och mottagare och kan enkelt  programmeras i olika lägen för energibesparing och för att passa en unik miljö.

 

– Installationen är mycket enkel och ljusflödet är så effektivt att du behöver färre armaturer för att uppnå optimalt ljus. Dessutom räcker det med omprogrammering om lokalen delas av med nya väggar, säger Kent Rosengren.

 

 

 

/Gabriella Mellergårdh, Butiksinredning.se

 

Bilder: Easyform AB.


qwfqwfsdvsd


 

 

 

 

 

 

  


Kategorier

Inspiration
Butiksinredning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Aktuellt i butiksbranschen
Butiksbelysning - TEMA

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår