transporter i app

Smart frakt för skrymmande varor

Hur ska en butik lyckas sälja stora, skrymmande varor till en kund som inte har egen bil och därför inte kan köra hem fyndet? En lösning kan vara uppstickaren Tiptapp, ett appbolag, som vänder sig till alla som vill frakta otympliga saker.


Transporter med hjälp av TipTapp


Skrymmande varor – en risk för butiken

Tipptapps nylanserade tjänst Hit och Dit möjliggör för användaren att beställa hämtning och lämning mellan två olika adresser.

 

Problemet med skrymmande varor kan annars leda till förlust både för kunden och den som säljer produkten. Om butiken i fråga inte kan erbjuda hemleverans och om kunden varken har egen bil eller möjlighet att låna är risken stor att affären uteblir helt och hållet.


qwfqwfwqf


Användare och leverantörer möts i appen

Lösningen som appen Tiptapp presenterar innebär att den som vill få någonting fraktat publicerar en kostnadsfri annons med en bild på produkten. Där uppger man vad man är villig att betala för leveransen. Slutligen får man erbjudanden från andra privatpersoner som kan tänka sig att utföra leveransen och det är användaren som lagt upp annonsen som väljer leverantör. Betalningen sker säkert genom appen när leveransen är genomförd.

 

Så här funkar det:

 

Uppstickare som utmanar

Tjänsten utmanar aktörer som Urb-itGordon Delivery och BudBee. Det som skiljer Tiptapp från konkurrenterna är att tjänsten är helt användarstyrd, med privatpersoner som utför leveranserna. Användaren kan få tillgång till i stort sett vilket fordon som helst; och det enda som egentligen styr är de krav som produkten ställer på fordonet.


xcvcxv


Användarna styr tillgången

Idag har Tiptapp främst etablerat sig med kunder och leverantörer i Stockholm, men appen finns tillgänglig i hela Sverige. Eftersom den är användarstyrd är tillgången på personer som kan hämta det som annonseras ut det enda som avgör om den går att använda där man bor. Tiptapp siktar på tillväxt i hela landet och även internationellt.

 

 

  


Kategorier

Logistik
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår