Ta fram rätt inredning till din butik

Det kan vara en spännande uppgift att ta fram ny butiksinredning till en butikslokal, men man kan också komma till slutsatsen att det är svårt att välja rätt. När man ser på inredning så är det inte alltid självklart hur den kommer att te sig i den egna lokalen. För detta kan man behöva en expert på den här typen av möbler som har förmågan att se hur hyllor kommer att se ut i kombination med en viss typ av golv och med rätt butiksbelysning. Innan man hör av sig till en möbelleverantör för butiker så bör man alltså fundera på vilka önskemål man har så att det blir lättare att komma fram till rätt möblemang.

Välj material

Till att börja med så kan man bestämma sig för det material som man skulle vilja ha. Med metallbearbetning som är modern och effektiv så går det att få fram snygga möbler som dessutom har bekväma former men i vissa fall så kanske man föredrar inredning av trä. Man kan ju kombinera och skapa bänkar med tygöverdrag och kuddar som man kan byta ut med jämna mellanrum för att fräscha upp och belysa kampanjer i butiken. När det handlar om slitstarkhet så är metall ett överlägset material men även trä klarar bra mycket mer tack vare att man använder sig av ytbehandling för att skydda möblerna.
Då man ska inreda med korgar så kan trådprodukter vara ett bra val såvida man inte är ute efter plast och lite enklare lösningar. Materialet har en känsla som man ska vara medveten om, och i vissa butiker så kan plast gå alldeles utmärkt då man inte behöver utstråla en känsla av lyx och stabilitet som andra butikskoncept kräver.

Färg och yta

Något annat att tänka på inför valet av butiksinredning är det där med färg och yta. Man brukar få se på exempel för den inredning som en leverantör kan hjälpa till med och då kan man fråga om det finns andra färger och om det eventuellt går att anpassa möblernas utseende efter ens eget designkoncept. Man kan kanske välja att lacka med en färg som påminner om den logotyp som man har. Det är viktigt med enhetlighet så man bör inte försöka lappa ihop möbler från olika linjer. Det här kan ge ett brokigt resultat som förstör miljön i butiken. När man väljer färg så ska man tänka långsiktigt. Vitt kan vara ett bra val då denna färg är enkel att passa ihop med andra färger men en ljusare metallicfärg kanske blir ett bättre val då man inte vill riskera fläckar som sedan syns tydligt. Med ytbehandling så kan man se till att det blir svårt för smuts att få fäste på inredningen och då kan man undvika fläckar som kan komma av allt från solens strålar till att man spiller färg på kassadisken.

Flexibilitet

Flexibilitet är också en viktig punkt att beakta. Den som ska inreda en butik bör tänka på hur det kommer att vara möjligt att flytta runt möbler. Om det är så att all inredning måste förbli på samma plats så kan detta med tiden kännas tråkigt. Även om man inte har så mycket utrymme för att möblera om så kanske man kan flytta hyllor upp och ner och i sidled för att förnya känslan i lokalen. Det här är möjligt att göra då man skaffar inredning som är utformad för att vara flexibel och för att lämna utrymme till kreativitet. Om flexibilitet känns viktigt så ska man nämna detta från start så att man ser närmre på den typ av möbler som kommer att vara relevant.

Med tanke på golvyta

Golvet i butiken kommer att få stor betydelse för beroende på den golvyta som man vill ha eller kan få fram så kommer möblerna att behövas utformas på ett visst sätt. Om man inte vill ha gångar mellan hyllor så gäller det att finna andra sätt att utnyttja väggar för att ändå få in alla produkter som man vill sälja. Det här går att ordna med väggstativ som gör det möjligt att presentera varor i höjdled. Sedan så kanske man vill ha öar på golvet och för detta så krävs det speciella stativ som kan hålla unika kampanjer och tillfälliga presentationer. Då man samarbetar med en bra leverantör av butiksinredning så ska det gå utmärkt att vid senare tillfälle ta fram fler möbler och beställa saker som produktställ som kommer att passa väl ihop med den ursprungliga inredningen.

  


Kategorier

Inspiration
Tillverkning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Aktuellt i butiksbranschen

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår