Foto - Formblåsning av skyltdockor

Tillverkning av skyltdockor med formblåsning

Har du funderat på hur man tillverkar skyltdockor? Här får du svaret.

Dockor som står i skyltfönster är ibland kusligt lika verkliga människor vilket beror på att man använder sig av en tillverkningsteknik som ger volym och precision. Med formblåsning av skyltdockor så får man snygga byster, ben och annat som man behöver för skyltfönstret, och man får dessa i ett plastmaterial som är lätt att hantera. På GnosjoRegion.se så kan du läsa mer om den formblåsningsteknik som används för att ta fram dockor såväl som flaskor.

 

Formblåsning av skyltdockor

Det finns förstås lite olika typer av formblåsningsmaskiner och man kan ju inte använda samma form för en flaska som för en docka. Men principen är densamma. Man använder sig av plast som man hettar upp och som man sedan häller i en form. När man sedan injicerar luft i formen så får man en ihålig plastprodukt eftersom plasten då trycks ut mot formens sidor.

 

Här gäller det att man har jobbat med en professionell form som har rätt dimension och de detaljer som får oss att uppleva skyltdockorna som attraktiva och intressanta att se på. Man måste inte ta fram en hel docka med formblåsningsmaskinen. Det kan ju faktiskt vara så att man enbart behöver ben eller en skyltbyst.

 

Skyltdockor som är hållbara

Med en bra skyltdocka så kan man skapa olika typer av miljöer i skyltfönstret och det kan man behöva göra i många års tid. Då behöver man en slitstark mannekäng som är lätt att hålla ren och som man kan klä av och på i all evighet. Hållbarheten är en god anledning till att man väljer formblåsning av skyltdockor. Metoden ger goda resultat som kunden blir nöjd med.

 

Fler fördelar med formblåsningen

Men det finns förstås fler fördelar med att ta fram skyltdockor med formblåsning. Det här är en mycket kostnadseffektiv metod. Man behöver inte vänta så länge på att formblåsningen ska bli klar och efter detta så krävs det mycket litet efterarbete för att ha en färdig docka.

 

Med god planering så kan man ju på kort tid ta fram olika delar och få en hel skyltdocka med rätt proportioner och i ett material som gör att den inte väger särskilt mycket. God proportionering gör att man trots den lätta vikten kan lita på att dockan kommer att klara av att stå stabilt där i fönstret, år ut och år in.

 

Det kan vara mycket spännande att se på tillverkningen av skyltdockor och även om de efter formblåsningen är utan färg och detaljer så ser man genast skepnader som är mycket mänskliga. Efter att ha lagt till detaljer som färg så att man får ansiktsdrag så har man perfekta dockor i olika format som på ett bra sätt kan presentera en butik och dess kläder både i skyltfönstret och inne i butiken.

 

Läs mer om skyltdockor här »

 

 

 

 

  


Kategorier

Tillverkning
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår