Praktisk butiksinredning

Tips för att skapa en säljande butikslokal

Tips & trix. Vi är alla konsumenter och den som har vissa favoritbutiker där det nästan alltid handlas även då man mest kom för att titta bör tänka på vad som gör att det är så lätt att handla i just dessa butiker. Då man vill skapa en säljande butikslokal så finns det en hel del saker att beakta. Olika kundgrupper har olika behov men de flesta är ute efter att fynda och spara pengar på bra saker. Detta är alltså något som man måste erbjuda på ett synligt sätt. Genom att använda sig av skyltfönster så kan man locka till sig fler kunder som sedan upptäcker att det finns bra mycket mer än lockvaran att handla i butiken.

En fräsch butikslokal

Det måste vara fräscht i en butik. Om luften är dålig och det känns svårt att röra sig mellan hyllor så kommer kunder att dra sig för att stanna kvar. Man bör alltså se till att ha en butikslokal med god ventilering samt erbjuda plats för folk som kommer in. Mammor med barnvagn kommer inte att lämna bebisen utanför för att handla så det gäller att det finns plats att komma in i butiken med vagn om nu mammor och bebisar tillhör ens kundgrupp.

God sikt

Det gäller förstås att man ser vad som finns i butiken. Om man upplever att man kommer in på ett lager där man mest ser kartonger och påsar så väcks inte köplusten. Man måste inte ha varje storlek hängandes på galgar om man ser till att serva kunder och plocka fram det som de är intresserade av. Duktiga inredningsdesigners har god kunskap om hur vi tänker när vi kommer in i butiker och de kan hjälpa till med en bra strategi för inredningen. Det kan vara så att man delar upp butiken i olika zoner där man fokuserar på olika typer av försäljning och aktivitet. När kunden upplever att det är lätt att förstå var det finns rea varor, var nytt placeras och var man kan få mer information så är det positivt för butikens försäljning.

Utrymme för uppdateringar

Det är också bra att ha utrymme för uppdateringar. Man kan till exempel jobba med butiksöar där man under tillfälliga perioder tar fram och belyser en viss vara. Samtidigt så ska man vara medveten om att många kunder tycker om stabilitet. Har man en större yta så är det bra om vissa kategorier får vara kvar på samma ställe så att återkommande kunder känner igen sig. Man kan ju uppdatera på så många andra sätt genom att lägga till belysning, speglar och annan inredning som får butikslokalen att upplevas som ny och fräsch. I vissa fall kan man använda sig av elektronik och skärmar för att skapa mer liv och rörelse i lokalen men det här kräver att man installerar på rätt sätt så att slutresultatet inte blir rörigt.

  


Kategorier

Butikslokalen
Butiksinredning
Inspiration
Fastigheten
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Aktuellt i butiksbranschen

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår