Bild på butiker i rad.

Vad är ett bra butiksläge

Tips & trix. Man kan lägga ner en massa tid på rätt butiksinredning och på smarta butiksöar och kampanjer som får kunder att handla och komma igen för mer. Men, om man inte har placerat sin butik på rätt plats så kommer man inte att nå sin målgrupp och då har allt arbete med rätt inredning och smarta säljstrategier varit förgäves. Då man kanske vill byta till ny butikslokal av anledningen att man inte har drivit sin butik på rätt plats så är det verkligen a och o att förstå vad ett bra butiksläge är, och hur man kan avgöra var det kommer att fungera bäst med försäljning. Det är nämligen så att bra för en parfymbutik kan vara fullkomligt uselt för en delikatessbutik. Ju mer kunskap man har om det område som man funderar att hyra butikslokal i desto bättre. Butikens läge är enormt viktigt och något som man bör tänka igenom innan man ens börjar se på listor för lediga butikslokaler i den stad som man vill driva sin affärsverksamhet i.

Vikten av rätt butiksläge

Först och främst så kan man inte bortse från vikten av rätt butiksläge. Man kan inte utgå ifrån att man har ett så starkt varumärke att alla kommer att komma ihåg att man ligger på parallellgatan till den stora shoppinggatan, men om det nu är så att man inte kan hyra butikslokal på det stora shoppingstråket så kanske parallellgatan blir näst bäst. Det gäller förstås att undersöka saken och se hur pass känsligt det är att ligga på gatan alldeles bakom toppläget. Om det är så att man inte kan få rätt storlek på lokalen men får en plats på den bästa gatan så kanske man kan lösa detta genom att ha sitt lager på annan plats. Allt det här handlar förstås om finansiering och ekonomi och att man förstår balansen mellan läget och det kundunderlag som butiken kommer att ha.

Leveranser och tillgänglighet

När man tänker på läget så handlar det inte bara om hur många som kommer att komma förbi ens butikslokal. Det gäller även att tänka på hur man ska få dit varorna. Visst är det mysigt med gångstråk som fylls av shoppare, men hur kommer man fram med sina leveranser och hur kan man få in allting i butiken utan att bryta nacken av sig? Hur tungt det blir beror förstås på den typ av vara som man säljer och det är inte säkert att man måste ha ett stort lager på plats. Detta ska man ta reda på då man ser på lokalen för det kan finnas saker som förbud att ens stanna med en bil framför butiken som gör att det blir problematiskt att få leveranser och att skicka dem. Om man har ett stort behov av att snabbt kunna lasta och ladda så bör man se på ett läge där det är enkelt att komma fram med små och stora fordon utan att detta stör annan trafik och fotgängare.

Syns man så finns man

När det gäller läge så är det viktigt att synas och detta ska man också beakta. Även om man får ett riktigt fint butiksläge på en aktiv gata så kanske butikslokalen ligger på ett sätt som är undangömt. Här får man se över hur det går att skylta så att förbipasserande inte missar att man finns på plats. Om det här inte är möjligt så är det kanske bättre att välja ett annat läge där man syns bättre. Det är viktigt att det är lätt att hitta butiken då man lägger ner tid och pengar på att annonsera i tidningar och online för att sedan hänvisa till butiken. En bra adress är verkligen inte att förkasta när det handlar om att kunder ska hitta vägen. I vissa fall så kan det gå bra att finnas i en gränd om man kan peka ut detta på ett bra sätt från huvudgatan men det bästa är förstås om man finner en lokal som ingen kan missa.

Hantering av avfall

Sopor blir det alltid, och det oavsett om man säljer mat eller kläder. Hur kan man hantera avfall på plats och vad kommer detta att kosta? Ett bra läge ska göra det lätt att hela tiden hålla rent och snyggt i och omkring butiken. När man ser närmre på en butikslokal som uthyres så bör man ställa frågor just omkring sophantering och hur det ser ut med skötsel av området utanför butiken. Om man ser att det hela ser lite solkigt ut så ska man ta detta på allvar för det är viktigt att man kan erbjuda en ren och trevlig miljö både för de som jobbar i butiken och för de som kommer för att handla.

  


Kategorier

Fastigheten
Liknande sidor


  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår