Butiksbelysning

Vikten av bra butiksbelysning

Även om man har en ganska liten butikslokal så kommer man att behöva rätt typ av belysning för att kunder ska kunna orientera sig och snabbt få syn på de produkter som de kan tänkas köpa. Man kan säga att butiksbelysning är en vetenskap i sig, men som tur är så måste man inte bli proffs på spottar och led-lampor då det finns experter som kan dela med sig av sina kunskaper.

 

När man kontaktar ett företag som tar fram butiksinredning så brukar man även kunna diskutera hur man får rätt ljusbild i en lokal. Med en skräddarsydd lösning så får man den trivsamma miljö som krävs för att köplusten ska öka och trivseln för personal ska infinna sig.

 

Bra butiksbelysning

Vad är då bra butiksbelysning? Här behöver man ju egentligen bara resonera som kund och fundera på vad man själv tycker är trevligt då man kommer in i en butik. Då man får kisa och hålla handen över ögat för att ens se vad som finns i ett displayskåp så har ljuset uppenbarligen inte riktats på rätt sätt, och det finns butiker som man inte gärna stannar länge i för att ljuset är så starkt att man får huvudvärk i det.

 

Det här är alltså scenarion som man vill undvika och det gör man med bra planering och rätt typ av lampor. En ljus sommardag så behöver man ju inte samma arrangemang som en mörk hösteftermiddag och samma lampor ska kunna ge det ideala ljuset oavsett årstid och tid på dygnet. Det här ska man kunna kräva då man investerar i professionell butiksbelysning.

 

Rätt ljusstyrka

Rätt ljusstyrka beror alltså på många olika saker som tid på dygnet och hur pass mycket ljus man får från naturliga ljuskällor som fönster. I vissa fall så vill man ju använda ljuset för att punkt-belysa en viss vara eller kampanj och det särskilt i skyltfönstret där man vill få uppmärksamhet av förbipasserande.

 

Det bästa är när man har lampor som kompletterar varandra och lampor som man kan dimma i enlighet med behov. Dessutom så ska det vara möjligt att rikta ljuset åt olika håll så att man kan möblera om utan att missa ljuset.

 

Variation och displayer

För att kunna åstadkomma en variation så bör man alltså ha ordnat med tekniken så att det går att hänga lampor och spotlights på olika sätt. Detta så att man kan flytta om hyllor i butiken och ändå få belysning som pekar åt rätt håll.

 

Det kan också vara fint med displayer i kassadiskar eller speciella produktställningar där man använder sig av ljus för att det som presenteras ska synas ordentligt. Ibland kan man även använda sig av färgat ljus för att skapa en effekt.

 

 

  


Kategorier

Butiksinredning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal
Butiksbelysning - TEMA

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår