Ytbehandling

Vikten av bra ytbehandling för butiksmöbler

När man har skaffat ny inredning till sin butik och snart inser att den inte håller måttet så kan det minst sagt vara irriterande. Trähyllor som skavs och som tappar färg är inte attraktiva och detsamma kan man säga om butiksinredning av metall som förlorar form och färg. Det som är så bra med ytbehandlingar är att de kan motverka den här typen av problem. Det är givetvis så att man först och främst behöver en stadig konstruktion och en tillverkning som leder till bra kvalitet, men om man lägger till behandlingar av ytan så får man en extra barriär mot slitage som verkligen behövs i en butikslokal.

Ytbehandling av möbler

I Gnosjöregionen så finns det många verkstäder och företag som jobbar med att ta fram riktigt slitstark butiksinredning. Man jobbar med olika teknik som plåtbockning och formsprutning för att skapa delar och färdiga möbler. Innan man kan montera ihop en möbel så ser man till att de olika delarna har ytbehandlats. I vissa fall så sker ytbehandlingen redan innan man börjar forma metallen. Det här leder för det mesta till en yta som är extra fin att se på men det är inte alltid så att man genast ser att möbeln har ytbehandlats då det finns metoder som ger ett matt resultat. När man ska beställa butiksinredning så kan man fråga om denna behandling för att få veta mer om hur inredningen har förberetts för att klara av det dagliga slitaget.

Snygg design på detaljer

Det är inte bara stolar, diskar och bänkar som ytbehandlas. Man kan även skaffa inredning som till exempel krokar och galgar som tillverkats för att vara slitstarka och vackra. Det här är normalt sett trådprodukter men det tänker man inte på då man ser en färdig galge av metall. Om galgen har ytbehandlats med färg så kan den vara riktigt färggrann och extra fin att se på. Butiken som har en unik design kan få denna tryckt på galgen med hjälp av moderna ytbehandlingsmetoder och det kan verkligen ge en imponerande effekt.

Inredning som håller länge

Framförallt så vill man att butiksinredningen ska hålla länge och förbli snygg och det är just detta som man får med hjälp av bra produktion och rätt typ av behandling. Trä kräver en viss typ av efterbehandling och med trämöbler så kan det eventuellt bli så att man får fylla på då tidens tand påverkar ytans utseende. Med metall så kan det dock vara så att man aldrig kommer att bekymras av fula repor då ytbehandlingen kan vara otroligt effektiv. Det här gör att man får kostnadseffektiv inredning som man har glädje av så länge som man behöver den.

  


Kategorier

Tillverkning
Liknande sidor

Få hjälp med din butikslokal

  Sök överallt på hela hemsidan

 

 Inspirationsbrev

Vi skickar ut e-brev med inspiration, tips & trix och produktnyheter. Fyll i dina uppgifter så får du också dessa brev.
Skicka!

Skickar...

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår